Mærkesag

12 Løgnagtige Politikere Ekskluderes

Løgnagtige politikere ekskluderes.
Mads Palsvig - formand for VelstandsPartiet - aka JFK21

Politikere skal stilles til ansvar for det, de har lovet folket.

Politikere, der stemmer stik imod det, de har lovet under valgkampen, kan ekskluderes af folketinget og påføres bødestraf.

Politikerne må ikke benytte private e-mails i embedsmedfør.

Virksomheder forbydes enhver form for lobbyisme – demokratiet er kun for mennesker.

Grundlovens paragraf, om at politikere “kun er bundet af sin overbevisning”, bliver i praksis brugt til minimere det danske folkestyre. Der er således et demokratisk underskud i Danmark, hvor politikerne er totalt utilregnelige. De lover ét før de kommer i Folketinget, hvorpå så snart de er inde ofte – under diverse påskud – så stemmer stik imod, hvad de har lovet før valget. Naturligvis vil flere folkeafstemninger og direkte demokrati, hvor det er praktisk muligt være en stor forbedring i retning af mere decentralisering og folkestyre.

Demos er græsk og betyder folk. Et demokrati skal kun være for mennesker og ikke for virksomheder, fordi virksomheders motiv er profit, ikke et velfungerende samfund til gavn for befolkningen. Der kan også opstå tvivl om habilitet for politikerne, hvis de har modtaget store pengebeløb fra virksomheder. Derfor forbydes det, at virksomheder laver lobbyisme.

Der bør også være lettere adgang til folkeafstemninger og således mere direkte demokrati forså vidt angår de vigtigste beslutninger.