Mærkesag

18 Tvangsopløsning af Firmaer Der Laver Forbrydelser Imod Menneskeheden

Tvangsopløsning af firmaer der laver forbrydelser imod menneskeheden.
Mads Palsvig - formand for VelstandsPartiet - aka JFK21

Øget etisk opsyn med virksomheder, der opererer i felter med særlig interessekonflikt.

Lov om tvangsopløsning af virksomheder der begår forbrydelser imod menneskeheden indføres. Dette kan være f.eks. grove forureningssager eller start af krig med økonomisk vinding for øje.

Alle virksomheder skal kunne holdes ansvarlige, hvis de ikke overholder god forretningsskik. Det skal ikke være muligt at sende ansvaret til et moderselskab udenfor Danmark. Således straffes den øverste ansvarlige i det danske datterselskab.

Ingen mennesker eller virksomheder må eje mere end 1/10.000 del af:
- Våbenproducerende virksomheder. Man må ikke kunne blive milliardær på at starte en krig.
- Medicinal vare firmaer. Der må ikke være økonomisk incitament til at øge antallet af patienter/kunder.
- Olieselskaber. Jordens ressourcer bør fordeles så retfærdigt og ligeligt som muligt.

Virksomheder skal ikke længere blot have muligheden for at betale sig fra at lave forbrydelser imod menneskeheden, de skal tvangsopløses. Hvis der er et overskud, efter virksomheden har betalt fuld erstatning, går dette naturligvis til aktionærerne i pågældende virksomhed.

Vi mener ligeledes, at der kan opstå habilitetsproblem eller “conflict of interest”, hvis nogle ejer store aktieposter i virksomheder, der tjener penge på krig. Ligeledes hvis nogle ejer store aktieposter i medicinalvarefirmaer og olieselskaber, vi mener, der kan være et incitament til at begå handlinger, der ikke tjener almenvellet for så vidt, angår denne type virksomheder.

Dybest set kan det koges ned til: Ingen bør blive milliardærer på at føre krig, forurene eller holde mennesker i evig afhængighed af medicin.